ION-Vakblad: Oppervlaktetechnieken

 

Van mei 2002 tot en met augustus 2014 verzorgt Coating Kennis Transfer dit vakblad. Wie belangstelling heeft voor een proefabonnement op Oppervlaktetechnieken kan het aanmeldformulier gebruiken op www.Oppervlaktetechnieken.com.

Vakblad Oppervlaktetechnieken is een van de weinige vakbladen die in het internettijdperk gegroeid is: in kopijpagina’s, in advertenties en in redactieomvang. Nog maar enkele jaren geleden was er slechts een assistente voor een dag in de week, en ook dat nog maar sinds 2008!

Dit succes wordt door advertentiebureau Jetvertising verklaard uit de inhoudelijke benadering door Coating Kennis Transfer, waarbij natuurlijk de vakliefde maar zeker ook de opmaaktechnische kwaliteiten van bureau Versteeg in Rotterdam een grote rol spelen. Overigens heeft ook de opmaker, evenals de hoofdredacteur, een achtergrond in het spuiterijwerk.

Zo wordt vakvereniging ION (voorheen VOM), titeleigenaar en aboneebeheerder, voorzien van een degelijk en inspirerend vakblad, dat als boegbeeld fungeert en uiteraard ook de eigen verenigingsactiviteiten kan etaleren. Zónder dat daar een investering vanuit de verenigingskas voor nodig is! Sterker nog: sinds september 2013 maakt Coating Kennis Transfer het blad voor uitgever-in-licentie Jetvertising, die hiertoe een afdracht betaalt aan de Vereniging voor Oppervlaktetechnieken van Materialen. Deze vereniging werd hernoemd tot Industrieel Oppervlaktebehandelend Nederland. De koers werd onverwacht verlegd van vakblad naar verenigingsblad, blijkens onder meer de rubrieksindeling die de verenigingsstructuur volgt, waarbij een herstijling eenvijfde van de plaatsingsruimte kostte, na grootschalig herstelwerk van vaste opmaker Projekt C . Coating Kennis Transfer heeft besloten het hoofdredacteurschap over te dragen aan vaste redacteur Jaap van Peperstraten van Ellemmi Tekstproducties, en een coachende rol op de achtergrond op zich te nemen. De rubriek Gespot en buitenlandse congressen zullen ook nog aangeleverd worden.

Hieronder kunt u per jaargang de artikelen van CKT vinden.

coaten, coating, coatingkennis, coatingtechniek, coatingtechnologie, oppervlak, oppervlakte, oppervlaktebehandeling, oppervlaktetechniek, oppervlaktetechnologie, conserveren, conservering, beschermen, bescherming, metaalbescherming, metaalconservering, techniek, technisch, technologie, technologisch, galvanisch, industrie, bedrijfsleven, lakbedrijven, lakindustrie, coatingbedrijven, coatingindustrie, anodiseren, galvaniseren, poedercoaten, poedercoating, powdercoating, lak, lakken, natlak, natlakken, coilcoaten, corrosie, corrosiebescherming, thermisch verzinken, stralen, aluminium, staal, college, cursus, expert, kennisoverdracht, onderwijs, opleiding, beroepsopleiding, training, beurs, congres, conferentie, seminar, vakbeurs, webinar, workshop, vakvereniging VOM, vakblad Oppervlaktetechnieken