HBO beroepsvakken

 

HBO Beroepsvakken Oppervlaktetechnologie Duaal

In 2006 en 2007 is volop gewerkt aan de digitale ondersteuning bij de vijf beroepsvakken van de duale afstudeerrichting Oppervlaktetechnologie aan de Hogeschool van Utrecht. ‘Duaal’ houdt in, dat eenderde van de studiebelasting zich binnen de eigen werkomgeving afspeelt, in allerlei optimalisatietrajecten en andere vraagstukken die binnen het bedrijf spelen. De enige verplichte onderwerpen zijn het allereertse kwartaal waarin men de werkomgeving als leeromgeving herontdekt, en een kwartaal waarin een milieugerelateerd thema aan de orde moet komen.

Coating Kennis Transfer heeft voor de vijf vakken de digitale leeromgeving mogen aanmaken, waarbij zoveel mogelijk onderlinge interactiviteit tussen deelnemers is nagestreefd, en bovendien de vaktechnische en markteconomische actualiteit op de voet gevolgd wordt, mede vanuit het de technische congressen in Europa. Een voorbeeld is het ‘bedrijfsavontuur’ waarbij de deelnemer een fictief poedercoatbedrijf leidt dat tot de markt voor MDF houtvezelplaat gaat toetreden.

De vijf vakken zijn:

  1. Vorming Deklagen
  2. Eigenschappen Deklagen
  3. Procescalculatie/Lijnoptimalisatie
  4. Ketensamenwerking
  5. Overige oppervlaktetechnieken en substraten

coaten, coating, coatingkennis, coatingtechniek, coatingtechnologie, oppervlak, oppervlakte, oppervlaktebehandeling, oppervlaktetechniek, oppervlaktetechnologie, conserveren, conservering, beschermen, bescherming, metaalbescherming, metaalconservering, techniek, technisch, technologie, technologisch, galvanisch, industrie, bedrijfsleven, lakbedrijven, lakindustrie, coatingbedrijven, coatingindustrie, anodiseren, galvaniseren, poedercoaten, poedercoating, powdercoating, lak, lakken, natlak, natlakken, coilcoaten, corrosie, corrosiebescherming, thermisch verzinken, stralen, aluminium, staal, college, cursus, expert, kennisoverdracht, onderwijs, opleiding, beroepsopleiding, training, beurs, congres, conferentie, seminar, vakbeurs, webinar, workshop, vakvereniging VOM, vakblad Oppervlaktetechnieken