SCHILDEREN AAN HET HOF

Een kluszomer met drie huizen in portefeuille brengen mij tot nieuwe voorzetten. Wat dacht u van de volgende tip…

Combiklus 1 was het ophogen van een achtertuin, overschilderen van het kozijnwerk, vervangen van afdeklatten tussen dakgoot en dak (meteen het naastgelegen pand meepakken), beitsen van twee schuttingen, vervangen van enkele asbest dakplaten van de stenen schuur, en het ontroesten en overlakken van een verwarmingsradiator.

Combiklus 2 was ballustrade van balkon overschilderen en deels vervangen/versterken, houtrotvulling bij een kozijn, vlonder overbeitsen, zithoekje in tuin opnieuw aanleggen.Combiklus 3 komt nog.

Zou het niet handig zijn als je dan met wat andere bedrijven een leuke samenwerking hebt, waarbij je niet alleen de taken verdeelt, maar ook nog eens de klanten op bredere gedachten brengt? Die afdekplanken boven de dakgoot bijvoorbeeld, dat werd een betere houtkwaliteit en het naastgelegen pand was er direct in geïnteresseerd. Het dakkapel van combiklus 3 wordt ook een een-tweetje, wederom met efficiencyvoordeel, in dit geval het steigergebruik. Meteen dakgootreiniging en nokinspectie erbij en een beetje kozijnwerk.

Wel even opletten dat de specialisten elkaar niet voor de voeten lopen. Mijn vrouw beitste eens zichzelf toen haar krukje wegzakte in het zand. Terwijl ik het ophoogwerk soms deels zag verzanden door wat wachttijden bij het drogen van lage schuttingdelen en drempels.

En combineren lukt ook niet altijd. Maar als er bruggetjes naar Verenigingen van Eigenaren worden geslagen, kan het ineens voor allen interessant worden om wat achterstallig onderhoud aan te pakken, desnoods met een calamiteit als aanleiding.

Bijvoorbeeld een man die in een nat bed wakker werd. De nood was hoog, althans wat inspectie en herstel betreft: op nokhoogte. En zo maak je van de nood een deugd. Terloops werd de cv nog even op de juiste waterdruk gezet. Zo zit iedereen er weer warmpjes bij!